UNOde502018-08-06T09:23:29+00:00

OVER

UNOde50 werd 20 jaar geleden opgericht door een groep kunstenaars. Zij hadden als enige doel mooie sieraden te maken voor mensen met een sterke eigen persoonlijkheid die gek zijn op trends.

Het project was gebaseerd op (wat later) een onmogelijk idee zou blijken: van elk ontwerp zouden slechts 50 exemplaren gemaakt worden. De klant die een sieraad kocht, had er dus één van de vijftig (UNOde50).

Door het enorme succes besloten de ontwerpers gelukkig toch dat het voor meer dan 50 mensen mogelijk moest zijn een ontwerp te kopen.

Sleutelwoorden voor de UNOde50 collectie zijn tijdloos, stoer en herkenbaar. Er is een brede collectie voor haar en voor hem; armbanden, kettingen, oorbellen, ringen, horloges, sleutelhangers en riemen.

De sieraden zijn zwaar verzilverd (15 micron), waardoor ze mooi blijven in gebruik. Het modische karakter wordt aangezet door het zilver te combineren met leer, glas of kunststof.

Inmiddels is het merk niet meer alleen in Spanje, maar wereldwijd te krijgen. UNOde50 heeft ook eigen brandstores: in Spanje alleen al zijn er 26 winkels, daarnaast veroveren ze Miami, Los Angelos, Lissabon, Londen, New York, Milaan, Rome en nu ook in Amsterdam op de Heiligeweg 41.

Zelf zeggen de oprichters:
‘Orginaliteit, creativiteit en een unieke persoonlijkheid zijn
onze sleutels tot succes.’

En daar zijn we het helemaal mee eens!

www.unode50.com

WATCHES

UNOde50 maakt zich sterk in de wereld van horloges, voor zowel vrouwen als mannen.

De collectie van horloges wordt volledig in de geest van Unode50 gemaakt: exclusief en handvervaardigd van zwaar verzilverd metaal en leer. De horloges zijn ontworpen in harmonie met de meest recente sieraden ontwerpen van UNOde50, waardoor ze goed combineren.

Elk uniek ontworpen horloge wordt gemaakt van metaal en daarna zwaar verzilverd met 20 micron. Dat is ook de reden waardoor de sieraden zo mooi blijven. Ieder horloge krijgt een kwaliteitsnummer.

De diversiteit in formaat, vorm, kleur, numeriek en logo’s maakt de wijzerplaat speciaal.
UNOde50 staat ook hier bekend om zijn unieke karakter, exclusiviteit en vakmanschap!

MAN COLLECTION

Naast de gebruikelijke vrouwenlijn heeft UNOde50 nu ook een prachtige mannen collectie.
De mannen collectie van UNOde50 bestaat uit een breed aanbod van armbanden, kettingen en ringen.

GOLD COLLECTION

UNOde50 goud collectie is van 18 karaats goud en 3 micron plated.
Net zo als de zilverstukken bestaat de basis uit verschillende unieke materialen en zijn deze zwaar verguld.
De goud collectie is een prachtige toevoeging aan de vrouwen collectie.

HAND MADE

Elk UNOde50– stuk heeft zijn eigen stem en brengt kracht en energie over. Toewijding als enige manier om dingen te doen leidt ontwerpen en te fabriceren in het hoofdkantoor in Madrid. Alle producten zijn handgemaakt in Spanje en gemaakt door UNOde50.

Inspiratie op papier
De ontwerpers beginnen met het creatieve proces op basis van een thema dat elke collectie inspireert. Zodra deze lijn is bepaald, beginnen ze met de schetsen die helpen om de materialen die later nodig zijn om de stukken te monteren te definiëren.

Gieten en vormen
De ontwerpers beginnen met het maken een meesterstuk van een specifiek type wax tot ze de meest vergelijkbare vorm bereiken. Van daaruit wordt een mal gevormd waar de metalen legering en een kenteken van UNOde50 wordt gegoten om de eerste versie te verkrijgen. Het verkregen stukje wordt steeds met de hand bewerkt om het metaal de vorm en de textuur te geven die in de eerste schetsen is ontworpen.

Onze materialen
Al de materialen zijn onmiskenbaar dankzij het gebruik van een unieke legering die het handgemaakte kenmerk van het productieproces respecteert. Het gebruik van leer en andere materialen, zoals kristallen en parels, definieert het DNA van UNOde50

Onze afwerking
Eenmaal gevormd, ondergaat het stuk een hypoallergeen proces, 15-micron zilvercoating , en diverse uitmuntende kwaliteitscontroles. Tenslotte, wanneer de juwelen met andere materialen worden gecombineerd vormt dit UNOde50.