OVER

UNOde50 werd 20 jaar geleden opgericht door een groep Spaanse kunstenaars.
Hun enige doel was om een mooie sieradencollectie te maken voor vrouwen en mannen met een sterke eigen persoonlijkheid en een voorliefde om trendsetter te zijn. Van alle sieraden zouden slechts 50 exemplaren gemaakt worden; de klant kreeg er dus één van de vijftig.
De naam Unode50 was geboren. De klant die een sieraad kocht, had er dus één van de vijftig (UNOde50). De klant die een sieraad kocht, had er
Wegens enorm succes besloten de ontwerpers gelukkig later het voor meer dan 50 mensen mogelijk moest zijn een ontwerp te kopen.

De rest is duidelijk; Inmiddels is het merk niet meer alleen in Spanje, maar wereldwijd te krijgen. UNOde50 heeft ook eigen brandstores: in Spanje alleen al zijn er 26 winkels, daarnaast veroveren ze Miami, Los Angelos, Lissabon, Londen, New York, Milaan, Rome en ook in ons eigen Amsterdam op de Heiligeweg 41.

Double-Check uit Den Bosch, mag zich met trots de importeur en groothandel van Nederland noemen. Angelique Reinhard, eigenaar van Double Check, heeft jarenlange ervaring als Importeur / dealer in sieraden en modeaccessoires. Samen met haar zus Astrid die werkzaam is als agent voor deze merken, vormen ze al jarenlang een sterk duo.

De UNOde50 collectie is tijdloos, stoer en herkenbaar. De sieraden worden met de handgemaakt in Madrid. Er is een brede collectie voor mannen en vrouwen; van Unode50 armbanden, kettingen, oorbellen, horloges tot en met een opvallende ring.
De sieraden zijn zwaar verzilverd of verguld (15 micron), waardoor ze mooi blijven in gebruik. Het modische karakter wordt benadrukt door zilver of goud te combineren met leer of een mooie Swarovski steen.
‘Originaliteit, creativiteit en een unieke persoonlijkheid zijn
onze sleutels tot succes’ zijn de woorden van de oprichters.
Wij zijn het daar helemaal mee eens! En jij?

Unode50 Lookbook

WATCHES

Naast het ontwerpen van unieke sieraden maakt UNOde50 zich ook sterk in de wereld van horloges, voor zowel vrouwen als mannen.
Ook deze collectie wordt volledig in de geest van Unode50 gemaakt: met de hand vervaardigde horloges van zwaar verzilverd of verguld metaal van maar liefst 20 micron in combinatie met leer. Ieder horloge krijgt een kwaliteitsnummer.
Langdurig behoud gegarandeerd. De diversiteit in formaat, vorm, kleur, numeriek en logo’s maakt de wijzerplaat speciaal.
UNOde50 staat ook hier bekend om zijn unieke karakter, exclusiviteit en vakmanschap!
En bovenal; De horloges van Unode50 combineren harmonieus en uitdagend met alle sieraden ontwerpen van UNOde50.

MAN COLLECTION

Naast de gebruikelijke vrouwenlijn heeft UNOde50 nu ook een prachtige mannen collectie.
De mannen collectie van UNOde50 bestaat uit een breed aanbod van armbanden, kettingen en ringen.

GOLD COLLECTION

UNOde50 goud collectie is van 18 karaats goud en 3 micron plated.
Net zo als de zilverstukken bestaat de basis uit verschillende unieke materialen en zijn deze zwaar verguld.
De goud collectie is een prachtige toevoeging aan de vrouwen collectie.

HAND MADE

FAQ items aan het laden...

Elk UNOde50– stuk heeft zijn eigen stem en brengt kracht en energie over. Toewijding als enige manier om dingen te doen leidt ontwerpen en te fabriceren in het hoofdkantoor in Madrid. Alle producten zijn handgemaakt in Spanje en gemaakt door UNOde50.

Inspiratie op papier
De ontwerpers beginnen met het creatieve proces op basis van een thema dat elke collectie inspireert. Zodra deze lijn is bepaald, beginnen ze met de schetsen die helpen om de materialen die later nodig zijn om de stukken te monteren te definiëren.

Gieten en vormen
De ontwerpers beginnen met het maken een meesterstuk van een specifiek type wax tot ze de meest vergelijkbare vorm bereiken. Van daaruit wordt een mal gevormd waar de metalen legering en een kenteken van UNOde50 wordt gegoten om de eerste versie te verkrijgen. Het verkregen stukje wordt steeds met de hand bewerkt om het metaal de vorm en de textuur te geven die in de eerste schetsen is ontworpen.

Onze materialen
Al de materialen zijn onmiskenbaar dankzij het gebruik van een unieke legering die het handgemaakte kenmerk van het productieproces respecteert. Het gebruik van leer en andere materialen, zoals kristallen en parels, definieert het DNA van UNOde50

Onze afwerking
Eenmaal gevormd, ondergaat het stuk een hypoallergeen proces, 15-micron zilvercoating , en diverse uitmuntende kwaliteitscontroles. Tenslotte, wanneer de juwelen met andere materialen worden gecombineerd vormt dit UNOde50.